Četvrtak, 6. listopada 2022.

STRAVA I UŽAS Žena primala bolesne starce na skrb, a oni umrli od zanemarivanja

Iako je znala da su te osobe narušenog zdravlja, nije im osigurala stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor koji su im bili potrebni pa su ubrzo preminule

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je prošlog četvrtka podiglo pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv 51-godišnjakinje zbog počinjena dva kaznena djela napuštanja nemoćne osobe.

Tereti se da je od 1. do 28. svibnja 2020. godine u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja, na smještaj uz naknadu od 3500 kuna primila osobu lošeg zdravstvenog stanja te mu je, iako svjesna njegovog zdravstvenog stanja, propustila osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu zbog čega je došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja pa je nesretnik preminuo 7. lipnja 2020.

Nesavjesnu 51-godišnjakinju se tereti i da je od kraja travnja do 27. srpnja 2021. godine na smještaj uz naknadu od 3200 kuna primila i drugu osobu znajući da je on osoba narušenog zdravlja pa mu je propustila osigurati stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor koji su mu bili potrebni uslijed čega je on preminuo 27. srpnja 2021.

- Advertisement -

Najnovije objave