STRAVA KRAJ LUDBREGA Majku (82) naše saborske zastupnice pretukli i opljačkali Romi

Došlo je do toga da se naši mještani ne usude izići na ulice, nisu sigurni u svojim domovima - izjavila je HNS-ova saborska zastupnica iz Slokovca kraj Ludbrega.

Božica Makar, HNS-ova saborska zastupnica // Foto: Facebook Božica Makar

HNS-ova saborska zastupnica Božica Makar izjavila je u srijedu kako su na Badnjak u kuću njezine 82-godišnje majke u Župancu upali razbojnici, opljačkali je i isprebijali, tako da je završila u bolnici nepokretna, piše Jutarnji.hr.

– Policija je potvrdila da se radi o pojedincima, pripadnicima romske nacionalne manjine koji su se nedavno doselili i već imaju evidentiran niz prekršajnih i kaznenih dijela – rekla je Makar na rubu plača.

Dodala je kako ne želi generalizirati i reći da je romska manjina problematična, ali takav je, na žalost, velik dio pojedinca.

– Došlo je do toga da se naši mještani ne usude izići na ulice, nisu sigurni u svojim domovima – izjavila je zastupnica iz Slokovca kraj Ludbrega.

Kako je sigurnost u vlastitu domu postala osnovni problem, pozvala je da se napokon počnu provoditi zakoni.

– Ne tražimo ništa drugo nego da se isti zakoni primjenjuju za sve, bez obzira radi li se o Hrvatima ili pripadnicima pojedine manjine – poručila je ona.

Prst je uprla i u pravosuđe.

– Točno je da imamo premalo policije i socijalnih radnika, ali kad oni odrade svoj posao, pravosuđe bi trebalo odraditi svoj, a ne da zakaže – izjavila je zastupnica.

Smatra da bi već povećanjem broja policijskih patrola porasla sigurnost pa je zamolila ministra unutarnjih poslova da poveća broj policajaca u Policijskoj postaji Ludbreg i tako pomogne građanima toga kraja da počnu normalno živjeti.

Ne propustite: