STRUČNA KOMISIJA U ĐURĐEVCU Stadion i nogometni teren s umjetnom travom uskoro će dobiti FIFA licencu

Osim namjene za sportske rekreativce, ŠRC-a će biti korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje

Đurđevački stadion // Foto: Robert Rodman

Prilikom projektiranja i izgradnje Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe jedan od ciljeva Grada Đurđevca, ali i Zajednice sportskih udruga, bio je dobivanje FIFA licence za stadion i nogometno igralište s umjetnom travom.

“Nakon završetka svih radova na ŠRC-u u Đurđevcu, za zgradu stadiona dobivena je uporabna dozvola te je pozvana stručna komisija koja je obavila kontrolu stadiona te je uzela uzorke s nogometnog terena, a kroz 20 dana očekuje se dobivanje FIFA licence”, ističu iz đurđevačke gradske uprave.

– Nakon dobivanja licence, naš stadion će se naći na popisu FIFA stadiona na njihovoj web stranici. Licenca je garancija kvalitete stadiona i terena, a ona će zasigurno privući brojne profesionalne sportaše i klubove da odrade svoje pripreme baš u Đurđevcu te će se tako potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Osim namjene za sportske rekreativce, ŠRC-a će biti korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje”, zaključuju iz đurđevačke gradske uprave.

Ne propustite: