SUCI U PRVOM PLANU Ličinići nesvakidašnjim potezom zapaprili Tehničaru i možda odlučili sezonu

Nakon utakmice reagirali su i čelni ljudi cvetkovečke momčadi, rekavši što misle u priopćenju na službenoj klupskoj Facebook stranici.

Nogometaši Garića i Tehničara prošle sezone // Foto: Zvonimir Markač
Nogometaši Garića i Tehničara prošle sezone // Foto: Zvonimir Markač

Nogometaši cvetkovečkog Tehničara u jučerašnjem su 24. kolu Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica izgubili jedan od najvažnijih susreta sezone. Bolji je s 1:0 bio domaći Garić, no dojam je kako Garešnićani do pobjede ne bi stigli da svoje prste nisu upleli suci, točnije, braća Siniša i Saša Ličinić iz Orahovice.

U 83. minuti, nakon što je lopta igrača Tehničara pogodila u ruku, dosuđen je kazneni udarac u korist Garića, a sporan je način na koji je takva odluka donesena. Iako je glavni sudac, Siniša, bez mnogo razmišljanja, odmahnuo rukom i dopustio da se igra nastavi, tek nakon što su gosti izbili loptu, javio se pomoćnik Saša, signaliziravši svome bratu kako je riječ o jedanaestercu.

O odluci koja bi u konačnici mogla i odlučiti prvenstvo oglasili su se i iz Tehničara, a evo što stoji u priopćenju koje su objavili na službenoj klupskoj stranici.

“Glavni sudac utakmice Garića i Tehničara u Garešnici je od sporne situacije u 83. minuti udaljen 7-8 metara, dobro je postavljen, nakon navodnog kontakta lopte i ruke dopušta da se igra nastavi i “govorom tijela” (hodom unatrag) pokazuje da nema namjeru ništa suditi. Suprotno tome, drugi pomoćni je na uzdužnoj liniji, udaljen najmanje 35 metara od situacije (širina polovice igrališta gledano uzdužno) i on signalizira kazneni udarac. Da je i sto puta bio kontakt ruke i lopte odluku o tome da li se radi o namjeri (utjecaju na igru) ili ne, može donijeti samo glavni sudac, ne i pomoćni.”

Također, rečeno je kako “inovacija” braće Ličinić u izmjenjivanju na poziciji glavnog suca ne bi smjela proći neopaženo kod sudačkih struktura.

“Ne sjećamo se i ne nalazimo situaciju u kojoj pomoćni udaljen 35 metara od sporne situacije signalizira kazneni udarac glavnome udaljenom 7-8 metara od iste (i on ju prihvati). Ako Garić ili Liničinići imaju snimku slične situacije bilo bi edukativno za sve staviti je na Facebook pa da i onda javnost komentira.”

Na kraju, momčad Tehničara ni u jednome trenu nije se žalila na prijem kod domaćina, koji je, prema njima, svoj posao odradio sportski i korektno.

Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, a Cvetkovčani se nadaju kako će Garić u te dvije utakmice prosuti barem jedan bod, kako bi konačno slavlje ipak bilo njihovo. Naravno, Tehničaru su obje pobjede neophodne.

Ne propustite: