SUĐENJE SMILJANI SRNEC Svjedok potvrdio da je bila sklona lažima i manipulacijama

Na suđenju su kao svjedoci bili Dražen Palfi i Romeo Kanižaj.

Foto: Zlatko Vrzan // Međimurske novine

Na varaždinskom Županijskom sudu danas, u utorak, počela je glavna rasprava u sudskom postupku Smiljani Srnec, koja je optužena za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić.

Podsjetimo, Smiljani se sudi za ubojstvo, a u optužnici stoji da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu, Međimurju, zadala svojoj sestri Jasmini Dominić najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i time joj nanijela višestruke prijelome kostiju glave, od čega je Jasmina umrla.

Na suđenju su kao svjedoci bili Dražen Palfi i Romeo Kanižaj.

“Poznavao sam Jasminu, bili smo prijatelji nekoliko mjeseci. Zadnji put sam je vidio u zimu 1999. godine, ali nisam siguran točno kada”, rekao je Kanižaj. Dodao je kako je Jasmina nekoliko puta odlazila u Njemačku.

“Nisam s Jasminom nikada pričao o njenim problemima u obitelji. Smiljanu sam vidio u nekoliko navrata u kafiću u kojem je Jasmina radila. Smiljana kasnije u jednom navratu tražila da joj posudim novac, ali joj nisam dao”, piše 24sata, a prenose Međimurske novine.

Svjedok Dražen Palfi rekao je da se Jasmine sjeća iz vremena kad je studirala i radila kao konobarica. Kaže da ju je zadnji put vidio u rujnu 2000. kada su se slučajno sreli.

Na pitanje državne odvjetnice je li Smiljana Srnec bila sklona lažima i manipulacijama, Palfi je rekao da je to točno te da je svakodnevno išla na kladionice.

“Jednom smo išli u Mađarsku Smiljana, njezin suprug i ja. Smiljana je kod sebe imala Jasmininu osobnu i putovnicu. Vidio sam to sa stražnjeg sjedišta. Policija nas nije pregledavala, samo su mahnuli. Smiljana mi je rekla da ima sestrine dokumente jer su slični”, izjavio je Palfi.

Iduće ročište je zakazano za četvrtak, 17. listopada.

Ne propustite: