SURADNJA Pogledajte koje su škole uključene u prijavljen projekt prepoznavanja darovite djece

Važno je da nastavnici znaju prepoznati darovito dijete i prilagoditi mu nastavni program kako bi mu nastava bila zanimljiva.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Zajednički projekt na temu potencijalno darovite djece na program prekogranične suradnje – Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. prijavile su Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac, Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevca i Osnovna škola Nagykanizsa iz Mađarske.

Đurđevačka škola uključena je kao partner, a ako projektni prijedlog prođe učitelji će sudjelovati u edukacijama na temu prepoznavanja darovitih učenika, izrade i implementacije individualiziranih programa rada za njih i  korištenja didaktičkih materijala u radu s darovitim učenicima.

U projekt će biti uključeni učenici trećih razreda, a za njih su predviđene poticajne radionice i organizirana terenska nastava s ostalim učenicima uključenima u projekt.

Učenici će odmjeravati svoje snage u znanju, učiti o drugim školama uključenima u projekt i za vrijeme projekta družiti će se kroz brojne aktivnosti i razmjenjivati stečena znanja i vještine.

Važno je da nastavnici znaju prepoznati darovito dijete i prilagoditi mu nastavni program kako bi mu nastava bila zanimljiva.

Ovim projektom predviđeno je oko 70.000,00 eura za provođenje planiranih programa u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac.

Izvor: Grad Đurđevac

Ne propustite: