SUSRETI LIKOVNIH STVARATELJA U KRAPINI Sudjelovali su i članovi Udruge Peski-Art Đurđevac

Udruga Peski-Art Đurđevac prošle je godine proglašena najuspješnijom udrugom, a ove godine također bilježi značajan uspjeh. 

Izvor fotografije: Udruga Peski-Art Đurđevac

U subotu su u Krapini, u Galeriji Grada Krapine održani 35. susreti likovnih stvaratelja Hrvatske.

To je završna manifestacija likovnog natječaja Hrvatskog Sabora Kulture na kojoj su dodjeljivana priznanja, nagrade i pohvalnice za likovne radove prijavljene na natječaj.

Udruga Peski-Art Đurđevac prošle je godine proglašena najuspješnijom udrugom, a ove godine također bilježi značajan uspjeh. Naime, među 108 odabranih likovnih radova čak je 12 radova članova udruge Peski-Art, od čega su 4 dobili i posebne pohvalnice.

Pohvalnice su dobili Ivana Hadžija, Zdravko Šabarić, Mirko Horvat i Marijan Štimac, a bili su odabrani i radovi Đure Zvonara, Pere Topljaka, Mirka Markešića, Renate Kovačić, Željka Bečaja, Sanje Benko, Vesne Martinjak i Franje Mihočke.

Izvor fotografije: Udruga Peski-Art Đurđevac

Likovne susrete je otvorila izaslanica ministrice kulture Lana Križaj, koja je uz stručnu suradnicu Hrvatskog sabora kulture za likovnu umjetnost Katarinu Dimšić i uručila priznanja, pohvalnice i nagrade.

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije organizirala je prijevoz za sudionike susreta iz Koprivničko-križevačke županije tako da su osim članova udruge Peski-Art putovali i članovi Likovne sekcije “Podravka 72” i Križevačkog likovnog kruga, te tajnica Zajednice gospođa Zrinka Roksandić.

Putovanje na 35. likovne susrete iskorišteno je za razmjenu iskustava i mišljenja kolega po kistu, ali i ugodno druženje, a na kraju je put iskorišten i za posjetu i razgledavanje Muzeja krapinskih neandertalaca.

Izvor: Udruga Peski-Art Đurđevac

Ne propustite: