SVE JE SPREMNO U đurđevački Poduzetnički inkubator uskoro stižu prvi stanari

Sredinom ovog mjeseca raspisan je i Natječaj za zakup poslovnog prostora u inkubatoru, te je zaprimljeno već nekoliko zahtjeva.

Foto: Grad Đurđevac

Nakon što je zgrada Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu uspješno prošla tehnički pregled dobivena je uporabna dozvola. Već idući mjesec očekuje se useljenje prvih stanara.

Izgrađeno je 750 metara kvadratnih prostora u koji će smjestiti novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

“Cijelo vrijeme nas je pratilo lijepo vrijeme, izvođači radova su imali odličnu dinamiku radova te smo ispoštovali zadane rokove projekta, a mislim da su i građani zadovoljni novom zgradom u središtu grada. Jednog dana će tako izgledati i okoliš oko Doma kulture, ali i budući trg koje ćemo urediti u istom stilu. Mislim da se svi slažu da je ova zgrada još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru. Najveća želja nam je ipak da ovaj projekt potpomogne osnivanju što više novih poduzeća u našemu gradu”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sredinom ovog mjeseca raspisan je i Natječaj za zakup poslovnog prostora u inkubatoru, te je zaprimljeno već nekoliko zahtjeva.

“Siguran sam da će se prostori inkubatora nakon službenog otvaranja odmah popuniti. To nam je bio i cilj i na to sam izrazito ponosan, jer je to zapravo i sama bit inkubatora. Inkubator bez ljudi koji će u njemu napraviti svoje prve poduzetničke pothvate je samo lijepa zgrada koja ne ispunjava svoju svrhu, a naš će inkubator u potpunosti ispuniti svrhu s prvim danom otvaranja”, zaključio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Ne propustite: