SVEČANA DODJELA Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči preuzeo Odluku o financiranju vrijednu više od 10 milijuna kuna

Grad Đurđevac je ovaj projekt prijavio još 2017. godine na javni poziv koji je raspisalo ministarstvo, a nakon preuzimanja Odluke o financiranju očekuje se i skori potpis ugovora.

Foto: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta // Preuzeto s internetskih stranica Grada Đurđevca

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u Zagrebu, u petak je održana svečana dodjela Odluka o financiranju projekata temeljem Poziva Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona iz programa Konkurentnost i kohezija.

Gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči, preuzeo je Odluku o financiranju projekta Razvoja infrastrukture Poduzetničke zone A sjever u Đurđevcu koju mu je uručio ministar Darko Horvat.

Grad Đurđevac je ovaj projekt prijavio još 2017. godine na javni poziv koji je raspisalo ministarstvo, a nakon preuzimanja Odluke o financiranju očekuje se i skori potpis ugovora.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči ne krije zadovoljstvo zbog projekta.

“Ponosan sam što smo osigurali sufinanciranje za našu zonu i da je naš projekt jedan od 46 projekata koji su uspješno aplicirali na ovaj natječaj, a ukupno je osigurano 286,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte. Ponosan sam i što je ovo jedini prijavljeni infrastrukturni projekt iz naše županije. Osim opremanja poduzetničkih zona infrastrukturom, u Hrvatskoj je trenutno u provedbi izgradnja 48 poduzetničkih inkubatora, a Đurđevac je među pet jedinica lokalne samouprave koja u provedbi ima projekte iz ova dva natječaja za razvoj poduzetništva: izgradnju poduzetničkog inkubatora i izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni”, izjavio je gradonačelnik Janči.

Projekt uključuje izgradnju Sabirne prometnice u zoni A sjever i četvrtu fazu izgradnje Istočne obilaznice. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever i njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 10,8 milijuna kuna od čega će ministarstvo projekt sufinancirati s 8,9 milijuna kuna dok će preostali dio osigurati Grad Đurđevac.

“Kako smo najavili ove godine okrećemo se gospodarstvu i ovo je odlična vijest. Kao i svaki projekt do sada i ovaj planiramo prijaviti na natječaje za dodatno sufinanciranje vlastitog udjela. Radovi na Poduzetničkom inkubatoru izvrsno napreduju, a nakon potpisa ugovora kreću i radovi u poduzetničkoj zoni tako da ćemo biti spremni za nove investitore”, istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: