SVI U DVORANU Podravka Vegeta dočekuje snažni Metz, ali uz bučno navijanje ništa nije nemoguće

Ponosan sam na svoje cure kako igraju, a još jednom valja spomenuti domaću publiku koja radi fenomenalnu atmosferu na svakoj utakmici. Moramo igrati bez kalkulacija i dati sve od sebe - rekao je trener Podravke Vegete Zlatko Saračević.

Foto: Ivan Brkić

Pred rukometašicama Podravke Vegete utakmica je 5. kola Lige prvakinja.

Koprivničanke u gimnazijskoj dvorani dočekuju snažni Metz Handball. Utakmica je na rasporedu u petak, 8. studenog, a igrat će se od 18 sati.

Trener Kokica Zlatko Saračević kaže da moraju odigrati pravu utakmicu.

– Smatram da smo, izuzev utakmice u Francuskoj, u Ligi prvakinja igrali kvalitetan rukomet, ali smo padali na detaljima. Ponosan sam na svoje cure kako igraju, a još jednom valja spomenuti domaću publiku koja radi fenomenalnu atmosferu na svakoj utakmici. Moramo igrati bez kalkulacija i dati sve od sebe – rekao je on.

Ekipu Metza iznimno je nahvalio.

– Metz je, uz Brest, trenutno najkonstantnija ekipa Lige prvakinja. Mi smo, nažalost, osjetili u gostima kako igra Metz te samim time znamo što nas čeka. Ivana Kapitanović brani odlično, imaju odlična krila te kompletnu vanjsku liniju nakon povratka ozlijeđene Orlane Kanor. Opasni su sa svih strana te mogu igrati različite kombinacije. Moramo zaustaviti njihovu kontru i polukontru te odigrati kvalitetnu obranu i napad da bi im parirali – zaključio je trener.

Ana Turk priznala je da je ekipa možda malo prazna nakon domaćeg nesretnog poraza od mađarskog Ferencvarosa.

– Spremne smo za Metz i mogu samo obećati da ćemo se boriti i dati sve od sebe. Nadamo se opet punoj dvorani jer uz navijače je lakše igrati – rekla je Ana.

I Selena Milošević iznijela je svoja očekivanja od utakmice.

– Moramo se okrenuti novoj utakmici, a Ferencvaros ostaviti iza sebe. Nadamo se mnogobrojnoj publici kakva je bila na svakoj utakmici do sada. Što se igre tiče, čvrstom i agresivnom obranom možemo pružati dobar otpor gošćama – istaknula je ona.

Svi oni koji neće moći doći u dvoranu Gimnazije Fran Galović utakmicu će moći pratiti u izravnom prijenosu na HRT2.

Na ljestvici nakon četiri utakmice vodi Metz sa sedam bodova, Ferencvaros je na četiri, norveški Vipers na tri, a Podravka Vegeta na dva.

Sve je još otvoreno…

Ne propustite: