SVI U DVORANU Rukometašicama Podravke treba paklena atmosfera da sruše Thüringer

Koja god od igračica izađe na teren dat će svoj maksimum i to je to – kazao je trener Podravke Vegete Zlatko Saračević, koji protiv Njemica neće moći računati na vanjsku igračicu Selenu Milošević koja se oporavlja od ozljede prsta desne ruke.

Vjerni podravkini navijači Kronikusi // Foto: RK Podravka Vegeta

Prvu utakmicu četvrtfinala EHF Kupa Kokice će protiv Thüringera igrati na domaćem terenu u nedjelju, 1. ožujka, s početkom u 15 sati, a uzvrat u Njemačkoj igra se u nedjelju, 8. ožujka, s početkom u 14 sati.

Njemice su, podsjetimo, dobro poznate koprivničkim rukometašicama. Prošle sezone Podravka Vegeta, naime, bila je u istoj skupini s Thüringerom u Ligi prvakinja. Podravka je bila bolja u gostima, dok je utakmicu kod kuće izgubila. No, valja istaknuti i da je ta pobjeda u Njemačkoj Kokicama bila jedina u njihovih šest dosadašnjih dvoboja u Ligi prvakinja.

– Mi smo primaran cilj za ovu sezonu ostvarili, no tu ne stajemo. Došli smo do četvrtfinala EHF Kupa i ne krijemo želju da odemo još dalje. Igramo protiv Thüringera koji je jako dobra ekipa. Iz skupine EHF Kupa dolaze neporažene te nas čeka dva sata žestoke borbe s njima. Utakmica u Koprivnici tek je prvo poluvrijeme. Njih ozljede nisu zaobišle, kao ni nas. No to je normalno u ovoj fazi natjecanja. Koja god od igračica izađe na teren dat će svoj maksimum i to je to – kazao je trener Podravke Vegete Zlatko Saračević, koji protiv Njemica neće moći računati na vanjsku igračicu Selenu Milošević koja se oporavlja od ozljede prsta desne ruke.

Aneta Benko smatra da moraju u nedjelju biti maksimalno fokusirane na igru.

– Ove nam utakmice puno znače, a u ovoj fazi natjecanja više si ne možemo priuštiti kikseve. U ove dvije utakmice odlučivat će sitnice. Mi žarko želimo prolazak dalje jer mi smo ekipa koja to zasigurno može i zaslužuje – rekla je Aneta.

Prema najavama, koprivnička gimnazijska dvorana bit će puna do vrha. Podravkašicama treba paklena atmosfera i gromoglasno navijanje.

Tko ipak neće moći u dvoranu, izravan prijenos utakmice bit će na HRT 2.

Ne propustite: