‘Svijest učenika o korupciji vrlo je visoka’

Na kreativni natječaj Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije pod nazivom "Moja županija bez korupcije" pristigao je 81 rad. Autori najboljih devet dobit će po 1000 kuna.

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije odabralo je najbolje radove na kreativnom natječaju pod nazivom “Moja županija bez korupcije”.

Natječaj je bio otvoren od 20. rujna do 18. studenog. Sastojao se od tri kategorije. Nagrađivao se literarni rad, likovni ili video uradak te najkreativniji rad, a na natječaj su se mogli prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije.

Pristigao je ukupno 81 rad, a članovi povjerenstva odabrali su devet najboljih radova koji će biti nagrađeni novčanim nagradama. Autori najboljih radova dobit će po 1000 kuna.

– Izrazito smo zadovoljni odzivom učenika na natječaj. U odnosu na prošlu godinu, pristiglo nam je i više nego duplo radova. Učenici su pokazali visok stupanj kreativnosti. Isto tako, pokazali su nam to pristigli radovi, njihova svijest o korupciji vrlo je visoka. Zahvaljujemo mentorima, posebno onima koji su radili s učenicima u najnižim razredima. Djeca su se stvarno potrudila – istaknuo je Siniša Jelovčan ispred Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije, koje kreativni natječaj provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

Siniša Jelovčan iz Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije // Foto: Zvonimir Markač
Siniša Jelovčan iz Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije // Foto: Zvonimir Markač

Svečano uručivanje nagrada održat će se 12. prosinca (19 sati) na stručno-znanstvenom odjelu u koprivničkoj knjižnici. Tim će svečanim činom Koprivničko-križevačka županija i županijsko Antikorupcijsko povjerenstvo obilježiti Međunarodni dan borbe protiv korupcije, koji pada u petak, 9. prosinca. U sklopu obilježavanja tog dana, u subotu, 10. prosinca, u središtu Koprivnice dijelit će se promotivni materijali županijskog Antikorupcijskog povjerenstva.

Dodajmo i da će sudionici natječaja, odnosno njihovi mentori, biti nagrađeni igrom “Čovječe, ne korumpiraj se”, a najbolji radovi bit će izloženi uoči same dodjele nagrada u koprivničkoj knjižnici.

Ne propustite: