SVJETSKI USPJEH Članice varaždinskog cheerleading kluba ‘Bravo’ prvakinje su svijeta

Sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu članice kluba "Bravo" izborile su na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Njemačke koje je održano u svibnju u Bottropu.

Foto: Varaždinska županija

Članice varaždinskog cheerleading kluba “Bravo” Zoja Sirovec, Hana Dolenec, Klara Petric i Sofija Ščapec su uz stručno vodstvo Dunje i Bele Ščapec među 15.000 natjecatelja osvojile prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u cheerleadingu.

Prvenstvo se održalo u Orlandu na Floridi, u organizaciji UCA-e, najveće svjetske cheerleading organizacije.

Tim je povodom svjetske prvakinje u Županijskoj palači primila savjetnica župana, Natalija Martinčević, koja im je čestitala na uspjehu, ali i promociji Varaždina i Varaždinske županije.

“Zaista me veseli uspjeh kojeg su djevojke ostvarile djevojke i ja im od srca čestitam na tome. Moram istaknuti kako je Varaždinska županija prepoznala kvalitetu, trud i entuzijazam koji je uložen u postignuti uspjeh, te je župan iz svog osobnog fonda pomogao djevojkama da sudjeluju na Svjetskom natjecanju. Posebno mi je drago da se djelovanje kluba bazira na radu s mladim ljudima, promiču se tjelesne aktivnosti, a sudjelujući na natjecanjima promovira se i naš Grad i Županija”, istaknula je Natalija Martinčević.

Osvajanjem laskave titule svjetskih prvakinja, članice kluba “Bravo” su uz pomoć trenerica na najbolji mogući način predstavile i promovirale Varaždinsku županiju, ali i Hrvatsku – ovo je prvi puta da je Hrvatska imala svoje predstavnike na tako velikom natjecanju.

Trenerica Dunja Ščapec zahvalila se Nataliji Martinčević na prijemu i istaknula kako sve više djevojčica pristupa klubu koji djeluje još od 2001. godine.

“Potičemo druženje kroz sportske aktivnosti, zajedništvo, a osvojene medalje na natjecanjima su veliki podstrek djevojčicama da još marljivije treniraju. Hvala Varaždinskoj županiji što nas podržava”, rekla je Dunja Ščapec.

Sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu članice kluba “Bravo” izborile su na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Njemačke koje je održano u svibnju u Bottropu.

Foto: Varaždinska županija
Ne propustite: