SVJETSKO PRVENSTVO U ORANJU Evo koji je rezultat ostvario Saša Višak, član Udruge orača Koprivničko-križevačke županije

Višak je u jakoj konkurenciji najboljih svjetskih orača osvojio 19. mjesto u kategoriji pluga premetnjaka.

Izvor fotografije: Koprivničko-križevačka županija

Ponajbolji hrvatski orač, višestruki županijski i državni prvak Saša Višak iz Kalnika nastupio je kao član hrvatske oračke reprezentacije na nedavno održanom 66. Svjetskom prvenstvu u oranju.

Prvenstvo je održano 30. i 31. kolovoza u gradu Baudette u američkoj saveznoj državi Minnesota. Višak je u jakoj konkurenciji najboljih svjetskih orača osvojio 19. mjesto u kategoriji pluga premetnjaka i time lijepo predstavio Hrvatsku i Koprivničko-križevačku županiju.

Nakon svjetskih natjecanja u Engleskoj i Keniji, za Viška je ovo treće natjecanje najprestižnijeg i najvišeg svjetskog ranga koje je okupilo predstavnike iz čak 30 zemalja. Višak je tijekom priprema i natjecanja pokazao zavidnu tehniku i vještinu oranja te je u konačnici bio i najbolje plasiran član hrvatske reprezentacije.

Višak je dugogodišnji član Udruge orača Koprivničko-križevačke županije.

Uz njega je na natjecanju nastupio i Ivan Spudić koji je u kategoriji pluga ravnjaka zauzeo 26. mjesto, a sve je nadgledao trener reprezentacije Siniša Hrgović, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: