SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO ZA ŽENE Tri rukometašice Podravka Vegete brane boje svojih država

Tjaša Stanko brani boje Slovenije, Jovana Risović na golu je reprezentacije Srbije,a Dijana Mugoša igra na krilu Crne Gore.

Tjaša Stanko, Jovana Risović i Dijana Mugoša // Foto: RK Podravka Vegeta

U petak je u Japanu počelo 24. Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene. Na prvenstvu koje se igra u pet dvorana sudjeluju 24 države, no Hrvatska nije među njima. Ove se godine Hrvatska reprezentacija nije uspjela plasirati.

Na prvenstvu ove godine sudjeluju tri igračice Podravka Vegete koje brane boje svojih država. Tjaša Stanko brani boje Slovenije, Jovana Risović na golu je reprezentacije Srbije,a Dijana Mugoša igra na krilu Crne Gore.

Reprezentacija Slovenije do sada je odigrala utakmicu protiv Nizozemske i Norveške. U utakmici protiv Nizozemske, Slovenija je slavila s rezultatom 32:26, a Podravkašica Stanko zabila je čak 12 pogodaka. Tjaša je ujedno bila proglašena i igračicom utakmice, a i svojim je učinkom bila najbolji strijelac prvog dana natjecanja.

U skupini A sa Slovenijom nalazi se i reprezentacija Srbije u kojoj je jedna od golmanica Jovana Risović. Srbija je do sada odigrala dvije utakmice, a slavila je obije. Protiv Angole rezultatom 32:25, a protiv Kube s rezultatom 27:46. Upravo u utakmici protiv Kube Jovana je upisala 14 obrana. Sljedeću utakmicu Srbija igra protiv Norveške, danas, u utorak, u 12.30 sati po našem vremenu.

U skupini C nalazi se Crna Gora za koju nastupa Dijana Mugoša. Crnogorke su do sada odigrale dvije utakmice te upisale dvije pobjede protiv Senegala i Kazahstana. Mugoša je u susretu protiv Kazahstana zabila tri pogotka iz četiri pokušaja. Sljedeći protivnik Crne Gore je Mađarska.

Foto: Arhiva RK Podravka, IHF

Ne propustite: