Tamari Belak Brončani mikrofon za radijsku emisiju Krila anđela

Autorica Krila anđela u emisiji koja se emitira na đurđevačkom Podravskom radiju veliku pozornost posvećuje osobama s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim slušateljima.

Tamara Belak (skroz lijevo), voditeljica radijske emisije Krila anđela // Udruga Mali princ Đurđevac
Tamara Belak (skroz lijevo), voditeljica radijske emisije Krila anđela // Udruga Mali princ Đurđevac

Tamara Belak (27), glavna i odgovorna urednica Podravskog radija iz Đurđevca, dobitnica je Brončanog mikrofona Hrvatske udruge radija i novina za radijska dostignuća. Nagradu je zaslužila za emisiju Krila anđela, čija je autorica, voditeljica i urednica.

– Sretna sam i ponosna što sam osvojila ovu nagradu. Ovo je veliko priznanje i za mene i za Podravski radio. Drago mi je da je emisija prepoznata i od struke, ali najvažnije od svega je da u svom programu Podravski radio ima emisiju koja potiče javnost na humanost te na poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje različitosti kao društvene vrijednosti – istaknula je ona.

Zahvalila je pritom svima koji su do sada gostovali u emisiji Krila anđela, istaknuvši da ova nagrada jednim velikim dijelom pripada i njima.

Autorica Krila anđela u emisiji veliku pozornost posvećuje osobama s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim slušateljima.

„U emisiji prezentira rad, aktivnosti, projekte, sva važna događanja u koje su uključene ili ih provode osobe s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te ostale zanimljivosti iz njihovoga života. Česti gosti u emisiji, osim osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, jesu i osobe iz udruga za poboljšanja kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, roditelji, volonteri i osobe kompetentnih struka za teme koje se u emisiji obrađuju. U emisiji pokušava život osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom učiniti bližim sveukupnoj populaciji, to jest senzibilizirati, educirati i prenijeti informacije javnosti o životu osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, o njihovim sposobnostima i doprinosu, te potrebnoj i mogućoj potpori ovoj populaciji, ali obraditi i razne druge teme, namijenjene široj populaciji, gledane iz kuta osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom“, istaknuo je direktor Podravskog radija Ivica Šubara, predlagatelj Tamare Belak za ovu nagradu.

Tamara Belak, glavna urednica Podravskog radija // Foto: Podravski radio Đurđevac
Tamara Belak, glavna urednica Podravskog radija // Foto: Podravski radio Đurđevac

Dodao je kako, osim sadržaja koji prati život osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, autorica u emisiji potencira komunikaciju i daje važnost djeci s teškoćama u razvoju i djeci s invaliditetom želeći im ukazati na njihove vrijednosti.

Podravski radio na frekvenciji 87,6 MHz 10-minutnu emisiju Krila anđela emitira svakog četvrtka u 17.30 sati. Emisija je u programu unazad godinu dana.

– U planu nam je emisiju emitirati i ubuduće jer se pokazala kao pun pogodak. Vidi se velik pomak u senzibilizaciji javnosti prema osobama s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom – rekla je Tamara, koja je nakon završene Opće gimnazije u Đurđevcu studirala bilinogojstvo na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

Od 2015. godine radi kao novinarka i voditeljica na Podravskom radiju, a glavnom urednicom imenovana je ove godine.

U kategoriji radijskih dostignuća Srebrni mikrofon pripao je Tončiju Surjanu s Radio Vala iz Vela Luke za emisiju Luški petak, dok Zlatni mikrofon ide Ruži Orešković s Hrvatskog radija Otočca za emisiju Naše devedesete.

Hrvatska udruga radija i novina – HURIN – svake godine raspisuje natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za osobito istaknuti doprinos novinarstvu i javnom informiranju u lokalnim novinskim i radijskim postajama, odnosno za radijska, novinska i fotoreporterska dostignuća, za najbolji jingle, najbolju Internet stranicu i najbolju akciju.

Svečana dodjela nagrada bit će u Opatiji 22. studenog na 9. Danima elektroničkih medija, 22. Danima radija, 9. Danima televizije i 9. Danima interneta koje organiziraju Hrvatska udruga radija i novina (HURIN) i Nacionalna udruga televizija (NUT) te Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) i Agencija za elektroničke medije, a sve pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva kulture.

Ne propustite: