‘TATA VLADO PROMATRAT ĆE NAS ODOZGO’ Braća Kolar u čast prerano preminulom ocu organiziraju memorijalnu utakmicu u Molvama

Utakmica će se igrati ove subote od 18 sati na stadionu Krbuljin u Molvama. I Tomislav i Vjekoslav u svoje su redove privukli mnoge poznate nogometaše, a zanimljivo je da je Mladen Kolar, Vladimirov brat, kako je u nezgodnoj situaciji, odlučio da će za svaku ekipu odigrati po nekoliko minuta da se braća ne ljute.

Tomo i Vjeko Kolar slave jednu od brojnih pobjeda, a u pozadini je njihov pokojni otac Vlado // Foto: Privatna arhiva
Tomo i Vjeko Kolar slave jednu od brojnih pobjeda, a u pozadini je njihov pokojni otac Vlado // Foto: Privatna arhiva

Brat Tomislav i ja rivali smo cijeli život. On Dinamovac, ja Hajdukovac, on za Real, ja za Barcelonu, uvijek kontra! Oni koji nas malo bolje poznaju znaju da teško funkcioniramo u istoj ekipi. Tim je riječima Vjekoslav Kolar, nogometaš trećeligaša Koprivnice, najavio memorijalnu utakmicu koju s bratom Tomislavom ove subote, 30. lipnja, organizira u Molvama u čast njihova prerano preminula oca Vladimira.

Ovaj put funkcioniraju odlično, ali neće biti u istoj ekipi. Ljubav prema ocu je jača.

– Za nas se veže jedna priča. Tradicionalno ulično prvenstvo, koje se svake godine održava u Molvama, osvojili smo pet godina zaredom, a posebno je zanimljivo istaknuti finala. Gotovo svake godine se uspijemo posvađati, a reakcije iz publike nakon što vide da se svađamo su: “E sad su ovi gotovi kad braća Kolar polude”. I uspije nam svake godine, to je naš tajni recept – kaže Vjekoslav.

Na žalost, ove godine ostali su bez oca, koji ih je iznenada napustio.

– Baš njemu u čast došli smo na ideju da organiziramo utakmicu. Svatko bira svoju ekipu, pa da vidimo tko je bolji. Bit će ovo memorijalna utakmica koju ćemo pokušati njegovati jer tata je živio za nogomet i jednostavno želimo da sjećanje na njega živi zauvijek! Drago nam je da je većina naših prijatelja prihvatila pozive i što će sudjelovati u utakmici. Na žalost, bilo je i onih koji su na moru ili spriječeni obavezama pa ne mogu doći – otkrio je Vjekoslav.

Utakmicu će suditi Dario Matočec koji je s oduševljenjem prihvatio poziv braće rekavši kako je počašćen jer je upravo njihov tata bio delegat na njegovoj prvoj utakmici koju je sudio.

– S obzirom na to da je moj rođendan upravo 30. lipnja, poslije utakmice bit će organizirano druženje, a ujedno pozivamo sve da nam se pridruže i da dođu uživati u nogometu i da zajedno s nama odamo počast tati Vladi koji će sigurno sve to promatrati odozgo – rekao je Vjekoslav.

Utakmica će se igrati od 18 sati na stadionu Krbuljin u Molvama. I Tomislav i Vjekoslav u svoje su redove privukli mnoge poznate nogometaše, a zanimljivo je da je Mladen Kolar, Vladimirov brat, kako je u nezgodnoj situaciji, odlučio da će za svaku ekipu odigrati po nekoliko minuta da se braća ne ljute.

U 17 sati planiran je odlazak na groblje kako bi se položio vijenac na grob Vlade Kolara.

Foto: Privatna arhiva

Ne propustite: