TEHNIČAR SE VRATIO POBJEDAMA Trener Sović: Sportski je očekivati da osvojimo naslov prvaka

S dvije zadnje pobjede doveli smo se u željeno stanje. Ulovili smo pozitivan niz, a na ruku nam je išao i poraz Pitomače. Vratili smo samopouzdanje u momčad i sada samo moramo nastaviti u istom tonu - dodao je Sović.

Trener Tehničara Roman Sović // Foto: Zvonimir Markač
Trener Tehničara Roman Sović // Foto: Zvonimir Markač

Tehničar iz Cvetkovca u drugi dio prvenstva Četvrte HNL Koprivnica – Bjelovar – Virovitica ušao je sa sedam bodova prednosti ispred drugoplasirane Pitomače.

No, Cvetkovčani nisu najbolje startali u nastavak sezone. Nakon remija u Virovitici, podijelili su bodove i kod kuće s Tomislavom iz Bereka, a potom su i upisali poraz u Križevcima. Pitomača je istovremeno upisala dvije pobjede i remi pa se bodovna prednost rastopila na samo dva boda.

– Vremenske neprilike (vodom natopljeni teren protiv Tomislava iz Bereka u Cvetkovcu, op.a.) i ozljede stožernih igrača zasigurno su utjecale na naš lošiji start – rekao je trener Cvetkovčana Roman Sović.

Ipak, Tehničar je u iduće dvije utakmice pokazao zašto je na vrhu i kod kuće je slavio protiv Slatine i u gostima kod Podravca u Virju. S druge strane Pitomača je upisala domaću pobjedu protiv Virovitice i poraz u Bereku pa je sada bodovna prednost Tehničara porasla na pet bodova.

– S dvije zadnje pobjede doveli smo se u željeno stanje. Ulovili smo pozitivan niz, a na ruku nam je išao i poraz Pitomače. Vratili smo samopouzdanje u momčad i sada samo moramo nastaviti u istom tonu – dodao je Sović.

Slavlje nogometaša Tehničara u Virju // Foto: Zvonimir Markač

A već ove subote, 28. travnja, Tehničara očekuje utakmica na Starom bregu (17 sati) protiv petoplasiranog Papuka iz Orahovice.

– Momčad Papuka zavrjeđuje veliki respekt. To je prije svega domaćinska momčad, ali i vani znaju biti vrlo neugodni, ponajprije zbog svojih brzih i kvalitetnih napadača. No, igramo kod kuće, pred svojim navijačima, i na vlastitom terenu moramo uvijek poduzeti sve da upišemo sva tri boda – istaknuo je cvetkovečki strateg.

Do kraja prvenstva ostalo je još osam kola i 24 je boda u igri.

– Lideri smo tijekom čitave sezone. Sada smo na pet bodova prednosti i sportski je očekivati da i na kraju prvenstva prvi prođemo kroz cilj – završio je Sović.