TEŠKA NESREĆA Broj ozlijeđenih u sudaru dvaju autobusa i auta popeo se na 24

Promet dionicom državne ceste bio je zatvoren za sav promet od 5.40 do 9.10 sati. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Foto: Jurinec photography

Završio je očevid teške prometne nesreće koja se jutros oko 5.10 sati dogodila kraj varaždinskog aerodroma, između Varaždina i Trnovca.

Prve informacije govorile su da je ozlijeđeno 13 osoba, ali taj se broj sada popeo na 24, od čega je jedna osoba teško ozlijeđena, ali je, na sreću, izvan životne opasnosti.

U sudaru su sudjelovala dva autobusa koji su prevozili radnike na posao i automobil.

“Muškarac starosti 55 godina upravljao je iz smjera Varaždina u smjeru Trnovca. Izlaskom iz grada i dolaskom do raskrižja s prilaznom cestom prema kupalištu “Aquacity” uslijed ne držanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu, prednjim djelom autobusa udario u zadnji dio autobusa kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 50-godišnjak, a koji je smanjivao brzinu radi nailaska na zaustavljeni kombi koji je propuštao vozila iz suprotnog smjera u namjeri skretanja u lijevo. Od siline udara autobus je odbačen u desno unaprijed, dok je drugi autobus odbačen u lijevo na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim djelom autobusa udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina upravljao 63-godišnjak. Osobno vozilo je od siline udara odbačeno na bankinu i na poljoprivredno zemljište. Vozač osobnog vozila, 42-godišnji suputnik, te 17 osoba iz autobusa je po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezeno u varaždinsku Opću bolnicu”, priopćila je varaždinska policija

Promet dionicom državne ceste bio je zatvoren za sav promet od 5.40 do 9.10 sati. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Ne propustite: