TEŠKO STANJE BEBE KOJU JE IZGRIZAO PAS Ponovno mora na operaciju

Ozbiljno se u policiji razmatra mogućnost da za isto djelo bude osumnjičena i majka (37). Radi se o djelu povrede djetetovih prava, konkretno, nepoduzimanju svih mjera da pas ne dođe do sobe s djetetom i ne ugrize ga.

Ilustracija // Foto: Facebook Argentinska doga/Pixabay.com

Beba stara nešto više od mjesec dana, koju je u petak u prekodravskom mjestu Repaš izgrizla argentinska doga, tijekom ponedjeljka ponovo će morati na operaciju, saznao je Jutarnji.hr od ravnatelja Dječje klinike u Klaićevoj, prof. dr. Gorana Roića.

– S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda, kao i na nalaz kontrolnog MR-a mozga, pokazalo se da treba napraviti novu neurokiruršku operaciju. Njezino je stanje stabilno, ali i dalje je vitalno ugrožena – rekao je ravnatelj.

Djevojčicu je pas ugrizao u području potiljka i nanio joj teške ozljede. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da joj je oštećen mozak i kost glave, odnosno da ima višestruke prijelome. Ugriz je doveo do krvarenja, a stradalo je i moždano tkivo.

Policija je očevidom utvrdila kako je pas, argentinska doga, u vlasništvu 45-godišnjeg oca.

Protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr, ozbiljno se u policiji razmatra mogućnost da za isto djelo bude osumnjičena i majka (37). Radi se o djelu povrede djetetovih prava, konkretno, nepoduzimanju svih mjera da pas ne dođe do sobe s djetetom i ne ugrize ga. Budući je majka zajedno s ocem bila u kući kada se napad dogodio, lako je moguće da i ona odgovara.

I otac i majka poriču odgovornost.

– Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi – istaknula je majka malene djevojčice u subotu u izjavi za 24sata.

Podsjetimo, napad psa u spavaćoj sobi dogodio se u petak oko 14 sati. Policija je o ovom stravičnom događaju informaciju dobila oko 14.45 sati sa Zavoda za hitnu medicinu iz Koprivnice gdje je djevojčica najprije dovezena i gdje joj je napravljen CT glave.

S teškim ozljedama opasnima po život prebačena je u Zagreb, u Klaićevu bolnicu gdje je prvi pregled napravljen oko 19 sati.

Beba je ubrzo završila na operacijskom stolu, obavljen je zahtjevan neurokirurški zahvat.

– Operacija je trajala do 21.30 sati. Zbrinute su višestruke ozljede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dijete je i dalje u jedinici intenzivnog liječenja. Na respiratoru je, sedirana i stabilna. Riječ je o ranoj postoperativnoj fazi, a ozljede glave su zaista teške. Situacija je neizvjesna. Stanje se prati iz minute u minutu – izjavio je ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić za Klikaj.hr u subotu.

Liječnici su u nedjelju obavili kontrolni CT mozga.

– Vitalni znaci su stabilni, ali djevojčica je i dalje u životnoj opasnosti zbog prirode ozljeda – rekao je ravnatelj Roić za 24sata u nedjelju prijepodne.

Ne propustite: