TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA Đurđevački osnovnoškolci učili kako napraviti Pogaču z oreji

Uslijedilo je i nagradno pitanje o procesu izrade pogače, na koje je najdetaljnije i najtočnije odgovorila učenica Tea Petrović i tako postala prva ambasadorica Pogače z oreji u osnovnoj školi.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Obilježava se od 30. rujna do 6. listopada, a kampanji se pridružila i Gradska knjižnica Đurđevac. U ovom tjednu organizirali su mnoštvo kreativnih radionica, predavanja i promociju knjige.

Izrada Pogače z oreji naziv je prve radionice koju je održala Udruga žena Grada Đurđevca s učenicima 4. c razreda Osnovna škola Đurđevac. Anđela Lenhard-Antolin u uvodnom dijelu održala je kratko edukativno predavanje o Pogači z oreji, zaštićenom nematerijalnom kulturnom dobru Grada Đurđevca.

Uslijedila je radionica izrade pogače, u kojoj su gospođa Mirjana Mišulin i gospođa Branka Balabanić s učenicima zamijesile tijesto, razvukli ga i posipali orasima i šećerom te ga tri puta preklopili kako bi dobili traženu strukturu i kvalitetu pogače.

Tako su učenici na zabavan način naučili proces izrade ove odlične đurđevačke poslastice. Uslijedilo je i nagradno pitanje o procesu izrade pogače, na koje je najdetaljnije i najtočnije odgovorila učenica Tea Petrović i tako postala prva ambasadorica Pogače z oreji u osnovnoj školi.

Na kraju ove zanimljive radionice učenici su i isprobali ispečenu pogaču, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: