TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju pripremali pogaču z oreji

Podsjetimo, pogača z orejima proglašena je nematerijalnim, zaštićenim kulturnim dobrom Grada Đurđevca.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja, a u obilježavanje su se uključile brojne gradske ustanove.

U Đurđevcu su se obilježavanju ove kampanje pridružili i učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, a u goste su im došle članice Udruge žena Grada Đurđevca, Ljubica Dobravec, Verona Lenhard i Elizabeta Sabolić te učenici odgojno-obrazovne skupine G4a iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica sa svojom učiteljicom Jelenom Peras.

Svi učenici odgojno-obrazovnih skupina iz Koprivnice i đurđevačke škole učili su kroz iskustvo te su pripremali Pogaču s orejima.

U uvodnom dijelu, Ljubica Dobravec održala je kratko predavanje o Pogači z oreji. Zatim je uslijedila i sama izrada pogače, u kojoj su učenici zajedno s gospođama imali priliku mijesiti tijesto, valjati ga, posipati orasima i oblikovati te na kraju i kušati ispečenu pogaču.

“Zahvaljujemo se članicama Udruge žena grada Đurđevca što su nas sa svojim iskustvom i znanjem poučile kako pripremiti pogaču i svim prijateljima iz Koprivnice što su nam se pridružili”, rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Irena Kovačić.

Podsjetimo, pogača z orejima proglašena je nematerijalnim, zaštićenim kulturnim dobrom Grada Đurđevca.

Ne propustite: