Četvrtak, 7. srpnja 2022.

Tjerali djevojku na prostituciju i uzimali joj sav novac

Zbog kaznenog djela trgovanja ljudima uhićeni su 45-godišnjak i 39-godišnjakinja s područja Zagreba. Predani su pritvorskom nadzorniku

Preporučujemo

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog kaznenog djela trgovanje ljudima na štetu 31-godišnjakinje.

Nadalje, 45-godišnjak se tereti i za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Zagrebačka policija izvijestila je javnost kako su od početka veljače do 14. travnja uporabom sile i prijetnje, oduzimanjem osobnih dokumenata, mobitela i novčanih sredstava za život ostvarili nadzor nad nesretnom 31-godišnjakinjom, a sve s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi kroz njeno podvođenje.

Osumnjičeni su na internetu objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac, a s kojima je oštećena i imala spolne odnose na raznim adresama. Na taj način 31-godišnjakinja je pružila spolne usluge muškarcima svakoga dana, a sav novac dobiven od pružanja spolnih usluga osumnjičeni su zadržavali za sebe.

U petak, 17. travnja, zagrebački policajci proveli su pretragu osumnjičenih, kao i pretragu doma i drugih prostorija na adresi njihova prebivališta na području Zagreba, kojom prilikom su pronašli ukupno 481 grama marihuane pakirane u više manjih plastičnih omota.

Dan kasnije, u subotu, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno nacionalnom planu za suzbijanje trgovanja ljudima.

- Advertisement -

Najnovije objave