Četvrtak, 2. veljače 2023.

‘To vam je tako u Zagorju, tamo se jako puno pije, to je takav stil života’

POGLEDAJTE OVOG LIKA Prometni 'stručnjak' na nacionalnoj TV pojasnio razloge prometne nesreće u Tkalcima koju je skrivio pijani 14-godišnjak koji je vozio još pijanijeg oca

Preporučujemo

To vam je tako u Zagorju, tamo se jako puno pije i jako je puno alkohola, to je već tradicionalno. To je takav stil života, nažalost. A čim je veća kriza, ljudi se više odaju alkoholu jer im je to jedina zabava i jedina razonoda. To je jako žalosno, ali to je jednostavno tako – rekao je Goran Husinec, sudski vještak za cestovni promet, komentirajući, s aspekta stručnjaka, u HRT-ovom Studiju 4 slučaj iz Zagorja koji je zapanjio javnost, piše Zagorje International.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju u Tkalcima kraj Krapine prometnu nesreću izazvao je 14-godišnjak, koji je s 1,29 promila alkohola u krvi u automobilu vozio svoga oca, a koji je također bio pod velikim utjecajem alkohola. Otac je završio u Općoj bolnici Zabok s teškim ozljedama, dok je sin lakše ozlijeđen.

Pijani 14-godišnjak vozio još pijanijeg oca i skrivio tešku prometnu nesreću

Da bi ‘spasio stvar’, voditelj emisije Petar Vlahov opomenuo je svojeg gosta da ne bi trebalo odgovornost i krivnju prebacivati na sve mještane Hrvatskog zagorja, ali ‘šteta’ je već počinjena.

Snimka se ubrzo počela širiti društvenim mrežama, a Zagorci su ovakav komentar i stereotipizaciju oštro osudili, ukazajući ponajviše na to da, prema istraživanjima, uopće nisu najveći potrošači alkohola u Hrvatskoj.

VIDEO možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti