TOP 5 jela koja su nezamisliva bez Vegete

Otkrijte top 5 krepkih jela koja su nezamisliva bez našeg najomiljenijeg dodatka jelima, jedinstvene, svestrane i nezamjenjive Vegete koja slavi svoj 60-ti rođendan.

Vrijeme u našim kuhinjama dijeli se na ono prije i poslije Vegete. Doista, nakon što se 1959. godine pojavila u našim trgovinama, više ništa nije bilo isto. Već nakon prve žlice, bez Vegete nove kraljice okusa, više se nije moglo ni kuhati, ni pirjati, ni peći, ni pržiti. Bez sumnje, Vegeta, jedinstvena mješavina začina obogaćena s nekoliko vrsta sušenog povrća, munjevitom je brzinom našla svoje mjesto u svim slanim jelima, od najjednostavnijih malih zalogaja do najsloženijih svečanih jela, te ovih dana s ponosom slavi svoj šezdeseti rođendan.

Bez Vegete nema mirisne i fine domaće juhe! 

Jednostavno, Vegeta, kraljica okusa, već je 60 godina jedan od naših najomiljenijih dodataka krepkim jelima bez obzira kuhamo li tradicionalna jela našeg podneblja u kojima uživamo još iz vremena našeg djetinjstva ili svoj jelovnik obogaćujemo nekim novim, drugačijim okusima. Tako su među top 5 jela sasvim razumljivo, prvenstveno ona koja spremamo po ugledu na naše bake i mame koje su uostalom i prve otkrile sve čari njenih aromatičnih zrnca. Stoga, bez Vegete nema ni jedne jedine juhe, pa tako ni naše tradicionalne domaće goveđe juhe (https://www.coolinarika.com/recept/domaca-goveda-juha/), koja je ne samo neizostavna na našim nedjeljnim obiteljskim objedima, već se u posljednje vrijeme zbog svojeg okusa, hranjivosti i okrepljujućeg djelovanja sve češće vraća i na naše svakodnevne jelovnike. Baš kao što su to radile naše bake i mame, na Vegetu se, posebno u vrijeme blagdana, oslanjamo i u pripremi drugih omiljenih obiteljskih jela našeg podneblja, koja i danas, baš kao i nekad ne gode samo našem nepcu nego i našoj duši. Stoga su među top 5 jela kojima Vegeta daje onaj svoj poseban tač i neodoljivo ukusna pašticade s njokima (https://www.coolinarika.com/recept/pasticada-s-njokima/) i mirisno i slasno svinjskog pečenje  (https://www.coolinarika.com/recept/fantasticna-svinjetina/).

Vegeta je must-have u restoranu Michaela Jordana!

A, kako je Vegeta kao univerzalni dodatak jelima prepoznata i prihvaćena diljem Evrope, Amerike, Azije, Australije i Afrike, te je omiljena i nezamjenjiva u kuhinjama u više od pedeset zemalja, u kojima se savršeno snašla i u brojnim nacionalnim specijalitetima. Stoga ne čudi što su u top pet jela koja su nezamisliva bez žlice Vegete i ona iz nama jako omiljene talijanske kuhinje, poput gurmanskih canellona (https://www.coolinarika.com/recept/cannelloni/) i naravno obožavane i uvijek dobrodošle pizze (https://www.coolinarika.com/recept/vegetina-pizza/). Zanimljivo je da su sve čari jedinstvene i nezamjenjive Vegete prepoznate i u restoranu slavnog američkog košarkaša Michaela Jordana u kojem je naša Vegeta glavni začin kako u nama omiljenim cannellonima i pizzi, tako i u svim ostalim talijanskim, ali i mediteranskim specijalitetima.

Kreirajte Vegetin novi look! 

Iako se klasična Vegeta već 60 godina diči postojanošću svoje kvalitete i prepoznatljivošću svoje ambalaže, 60 rođendan je idealna prilika i za mali make-over njene vanjštine. Stoga, baš kao što Vegeta daje prepoznatljiv tač svim vašim slanim jelima, dajte i vi svoj kreativni tač njenoj ambalaži. Da, da dobro ste razumjeli, sudjelujte u maštovitom rođendanskom nagradnom natječaju i osmislite svoju, originalnu etiketu koja ima veeelike šanse osvanuti na novom Vegetinom pakiranju. Ne čekajte ni trena, požurite na https://60godina.vegeta.hr/, kreirajte Vegetin novi look i osvojite vrijedne nagrade.

Ne propustite: