TRADICIONALNO DRUŽENJE Udruga umirovljenika Rasinja odličan domaćin prijateljskoj udruzi iz Mađarske

Potpisana je i povelja prijateljstva kako bi što zornije ostavili pisani trag međunarodne suradnje za nadolazeće generacije u njihovim udrugama.

Foto: Općina Rasinja

U udruzi umirovljenika Rasinja održan je međunarodni tradicionalni susret s udrugom umirovljenika iz Taška – Mađarska.

“Ovakvi se susreti održavaju već punih dvadeset godina i to jedne godine kod nas, a jedne godine kod njih u Mađarskoj. Ponosni smo i mi i oni što se ta suradnja održala toliko godina, a to znači da je uspješna i plodna. To su uglavnom cjelodnevni susreti kako bi im mogli pokazati naše običaje, neke kulturne događaje kao i prirodne ljepote naše zemlje. Ove godine smo ih nakon lijepog dočeka i obilnog doručka odveli u grad Đurđevac na vrlo značajnu i zanimljivu povijesnu manifestaciju Picokijadu. U popodnevnim satima vratili smo se u našu udrugu gdje su predsjednici naših dviju udruga potpisali povelju prijateljstva kako bi što zornije ostavili pisani trag međunarodne suradnje za nadolazeće generacije u našim udrugama”, istaknuli su rasinjski umirovljenici.

Kratak program upriličili su pjevački zborovi naše i njihove udruge.

Nakon programa Mađare su počastili bogatom večerom i nastavili druženje uz muziku i ples.

“Glavni moto ovih susreta bio je i ovaj puta “doviđenja do skorog susreta”, a nije nam ni jezik bio velika barijera jer smo mnogo naučili i jedni i drugi te smo se uz pomoć naših prevodielja u svemu sporazumjeli, sa željom da do ponovnog susreta dođe što prije”, njihova je završna poruka.

Foto: Općina Rasinja

Ne propustite: