TRAGEDIJA KAKVA SE NE PAMTI Premijer Plenković: ‘Izražavam najdublju sućut obiteljima smrtno stradalih’

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako će se u slučaj uključiti sva nadležna tijela da bi se utvrdilo trebaju li kontrole u ovakvim domovima biti češće.

Foto: Zagorje International

Požar u Domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu kod Oroslavja, u Krapinsko-zagorskoj županiji, izbio je danas, u subotu, oko 5 sati ujutro.

Na teren su izašli pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i pripadnici DVD-a Oroslavje čim su zaprimili poziv, a požar je tada već toliko buktio da je smrtno stradalo šest osoba, potvrdila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Na teren je izašlo ukupno 20 vatrogasaca s četiri vozila, od čega devetorica vatrogasaca iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe te 11 vatrogasaca iz DVD-a Oroslavje.

Na mjesto događaja izašla je dežurna županijska državna odvjetnica koja rukovodi očevidom.

Na mjesto požarišta došli su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, a nešto kasnije stigli su i premijer Andrej Plenković te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u društvu oroslavskog gradonačelnika Emila Gredičaka.

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako će se u slučaj uključiti sva nadležna tijela da bi se utvrdilo trebaju li kontrole u ovakvim domovima biti češće.

“Nažalost smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid, a nakon toga ćemo više znati o samim uzrocima, kao i o situaciji u ovom domu. U ovom trenutku izražavam najdublju sućut obiteljima smrtno stradalih u ovoj velikoj tragediji, s kakvom se još u našem mandatu nismo susreli. Više od toga ne možemo reći dok nadležne službe ne odrade svoj posao”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Više o temi pročitajte na Zagorje International.

Ne propustite: