TRANSFERI U RK PODRAVKI VEGETI Evo tko napušta Koprivnicu, a tko su nova pojačanja

Za očekivati je da će u idućem razdoblju biti još i ulaznih i izlaznih transfera u koprivničkom trofejnom klubu.

Foto: RK Podravka Vegeta/Ivan Brkić

Iako aktualna sezona još nije gotova, prometno je u koprivničkoj RK Podravki Vegeti što se transfera tiče za novu sezonu.

Zasad je poznato da će koprivnički dres od ljeta nositi Grkinja Lamprini Tsakalou i Slovenka Tjaša Stanko.

25-godišnja grčka reprezentativka igra u vanjskoj liniji. Poznata je po svom temperamentu i uvijek je nasmijana. U Podravku dolazi iz redova ljubljanskog Krim Mercatora.

Najveći dio svoje rukometne karijere provela je u grčkom klubu OF Nea Ionia s kojim je slavila četiri naslova prvaka i dva osvajanja grčkog Kupa.

Svoju karijeru 2017. godine krenula je graditi izvan grčkih granica, a njezin prvi inozemni klub je Krim Mercator iz Ljubljane.

S njim je u prošloj sezoni osvojila slovensko prvenstvo i Kup te je prvi put igrala u Ligi prvakinja. Postigla je 38 golova.

Tjaša je slovenska reprezentativka, rođena u Mariboru, ima 21 godinu. Svoju je rukometnu karijeru započela u RK Zagorju gdje je bila od 2014. do 2017. godine nakon čega je postala važna karika iskusne slovenske ekipe Krima.

S ljubljanskom je ekipom osvojila dva naslova u slovenskom Kupu i prvenstvu, a na putu su do dvostruke krune i u ovoj sezoni. Tjaša je 2018. godine okrunjena i titulom najbolje mlade igračice Lige prvakinja.

Trenutno drži visoko deveto mjesto na listi strijelaca u Ligi prvakinja. Polivalentna igračica, inače lijevi vanjski, u ovoj je sezoni Lige prvakinja postigla čak 57 pogodaka.

S druge strane, koprivnički klub napušta Maria Holešova (25), lijevo krilo iz Slovačke, reprezentativka. U Ligi prvakinja postigla je 12 pogodaka, a u Kupu EHF-a njih 21.

Od iduće sezone igrat će u mađarskom ne toliko poznatom klubu Mosonmagyaróvári KC SE.

Njezini navijači pitali su je na Facebooku da zašto nije odabrala jači klub, koji igra Europu, odgovora:

– Želja mi je bila igrati najjaču ligu na svijetu.

Za očekivati je da će u idućem razdoblju biti još ulaznih i izlaznih transfera u koprivničkom trofejnom klubu.

Ne propustite: