ZANIMLJIVO ILI NEIZVEDIVO Traperice je dovoljno oprati dvaput godišnje?

Kako bi traperice što dulje bile cijele i izgledale dobro, treba ih prati na ruke. Perilica nije opcija. Ne treba ih peglati, a ''centrifugira'' ih se zamatanjem u ručnike. Može ih se na 15 minuta ubaciti u sušilicu.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Scott Morrison, osnivač tvrtke 3×1 koja je jedan od vodećih proizvođača traperica u svijetu. Tvrtka posluje u New Yorku i specijalnost im je izrada traperica po mjeri klijenta. Cijene su, naravno, dosta ‘paprene’. Morrison svojim klijentima uvijek kaže da postoje krivi i pravi način pranja traperica. Prema njegovom mišljenju, traperice bi bilo dovoljno prati svega dvaput godišnje i to bi bilo i više nego u redu.

– Traperice možete nositi svaki dan jako dugo, čak do šest mjeseci, bez pranja. Nakon toga biste ih već stvarno trebali oprati – kaže Morrison.

Kako bi traperice što dulje bile cijele i izgledale dobro, Morrison savjetuje sljedeći način pranja:

– Traperice okrenite naopačke i 35 do 45 minuta ih namačite u potpuno hladnoj vodi uz dodatak sapuna ili blagog deterdženta. Ako je moguće, namakati bi ih trebali u kadi da se ne gužvaju bez potrebe.

– Nakon namakanja, hlače položite na dugačak ručnik te, kao da slažete sendvič, na njih položite drugi ručnik. Zarolajte sve to skupa kako biste iscijedili hlače.

– Nakon ”kupke i frotiranja” traperice objesite da se osuše. Morrison kaže da će vrlo vjerojatno nakon toga biti dosta tvrde pa preporuča da ih na 15 minuta ubacite u sušilicu, ponovno na neki blagi program, kako bi bile ugodne za nošenje.

Ne propustite: