TRENER IVKOVIĆ UOČI LOKOMOTIVE ‘Kod mene nema domaćih, stranih, starih, mladih. Igraju najbolji igrači’

Uspoređujući rad u Slavenu i Lokomotivi moramo priznati da je vrlo slično. Naišao sam na sposobne i motivirane ljude, a razlika je u publici. Vidim da, kako se dižu rezultati i kvaliteta igre, vraća se i publika polako, a to nam je svima cilj – rezultatima i igrom vratiti ljude na stadion. Uvjeren sam da ćemo to i napraviti – istaknuo je trener Farmaceuta Tomislav Ivković.

Tomislav Ivković // Foto: Luka Krušec

Nogometašima Slavena Belupa ove nedjelje u 7. kolu Prve HNL dolazi zagrebačka Lokomotiva. Bit će to Koprivničancima treća utakmica u nizu pred svojim navijačima.

Momčad Tomislava Ivkovića, koji je svojedobno vodio Lokomotivu, u zadnja tri susreta upisali su remi u Osijeku i doma protiv Hajduka, a prošle subote Farmaceuti su prvi put slavili u prvenstvu, i to protiv gostiju iz Zaprešićana.

– Veselim se utakmici i protivniku kao što je Lokomotiva jer znam da dolaze igrati i da su dobri kao i mi. To je klub za koji sam emotivno vezan, ali nema ništa ljepše nego dobiti prijatelja protiv kojeg si uvijek maksimalno motiviran. Respekt prema klubu i momčadi Lokomotivi postoji, ali strah nikako. Vjerujem u svoje igrače i opet ću se usuditi reći da smo uvijek kad doma igramo barem za 1 posto u prednosti protiv ostalih ekipa. Kada sam bio u Lokomotivi nikad mi nije bilo ugodno dolaziti na gostovanje u Koprivnicu, a to se mora nastaviti i dalje da tako razmišlja svaka momčad koja nam dolazi – rekao je Ivković, a prenose službene klupske stranice.

Ističe kako njegova momčad ima kvalitetu, a trenutačno su na 70 posto svojih mogućnosti.

– Imamo igrača koji još uvijek nisu dostigli punu formu zbog kasnijeg dolaska, ali smo sve bliže i bliže formi i igri kojoj pretendiramo. Da imamo što bolji posjed i da tražimo dubinu. U nedjelju nas čeka prava utakmica i vidjet ćemo ‘tko je veći frajer’ od ove dvije ekipe. Teren će biti odličan tako da je sve na igračima koji će odlučiti utakmicu – objasnio je koprivnički strateg za klupske stranice.

U nedjelju neće moći računati na ozlijeđene Godu, Zirduma i Doležala, a pod upitnikom je i Vidović.

– Najzadovoljniji sam s direktorom Šimunovićem. Doveo mi je igrače koje sam htio i doveo me u situaciju da mirno spavam i kada imam sve igrače na raspolaganju i kada ima izostanaka. Nevažno je tko igra jer me pojedinac kao pojedinac ne zanima. Pojedinac je produkt ekipe i ekipa ga izbacuje u prvi plan, a ne obrnuto. Kod mene nema razlike među igračima. Nema domaćih, stranih, starih, mladih. Igraju najbolji – rekao je on.

Naglasio je kako je zadovoljan dobrom atmosferom među igračima.

– To se osjeti, to se vidi na svakom koraku. Bitno je da uđemo u seriju pozitivnih rezultata jer će to podići i atmosferu, ali i kvalitetu. Drago mi je da je vidljiva ideja kojoj težimo u igri, a kako će se dizati forma igrača, tako će ona biti i sve vidljivija. Uspoređujući rad u Slavenu i Lokomotivi moramo priznati da je vrlo slično. Naišao sam na sposobne i motivirane ljude, a razlika je u publici. Vidim da, kako se dižu rezultati i kvaliteta igre, vraća se i publika polako, a to nam je svima cilj – rezultatima i igrom vratiti ljude na stadion. Uvjeren sam da ćemo to i napraviti – zaključio je Ivković.

Nedjeljna utakmica Slavena Belupa i Lokomotive igrat će se na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš s početkom u 16.30 sati. Blagajne će se otvoriti dva sata ranije, a ulaznice će se prodavati po 20 i 30 kuna.

Ne propustite: