TRI DANA ‘GORJET’ ĆE NEBO NAD BUNDEKOM Zagreb ponovno priprema najspektakularniji piromuzički program

U pirotehničkim krugovima, Festival vatrometa u Zagrebu priznat je u svijetu, pa tako postoje liste čekanja za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu.

Ilustracija // Fotografija preuzeta s portala Zagorje International

Nebo nad Zagrebom i ove će godine biti ukrašeno najspektakularnijim piromuzičkim izvedbama na 19. Međunarodnom festivalu vatrometa, koji će se održati od 14. do 16. lipnja na obali Save, uz jezero Bundek. Festival će okupiti ponajbolje i najmaštovitije svjetske piromuzičke timove, koji će pokazati najnovije atrakcije u svijetu vatrometa i osvijetliti nebo s tisućama projektila, piše portal Zagorje International.

U pirotehničkim krugovima, Festival vatrometa u Zagrebu priznat je u svijetu, pa tako postoje liste čekanja za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu. Na dosad održanih 18. festivala, nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina i drugih zemalja.

Ove godine na zagrebačkom Bundeku predstavit će se tri vrhunske ekipe sa zavidnim svjetskim rejtingom. Prvog dana festivala, u petak, dolaze piromuzički čarobnjaci s 25 godina iskustva, nizozemska ekipa Heron Fireworks, dok će u glazbenom dijelu nastupiti popularni Begini. U subotu će svoje umijeće pokazati jedni od vodećih piromuzičkih virtuoza u Sjevernoj Europi, Pyrcom iz Estonije, a za zabavu će biti zadužen Željko Bebek sa svojim bendom. Festival vatrometa svojim će nastupom zaključiti domaćini, Mirnovec Pirotehnika, koji će po prvi puta na festivalu predstaviti projektile velikog kalibra – najljepše svjetlosne efekte. Glazbeni dio programa zatvorit će Dražen Zečić. Gledateljima će biti omogućeno elektronskim putem glasati za najbolji vatromet.

Također, tijekom sva tri dana festivala uz koncerte, na programu je dječji vatromet s početkom u 22 sata, veliki lunapark, kao i bogata gastro ponuda, te humanitarno puštanje lanterni za pomoć udrugama “Krijesnica” i “Veliko srce malom srcu”, a posjetitelji će ulaznice po cijeni od 20 kuna moći kupiti na ulazu manifestacije.

Ne propustite: