TRODNEVNI IZLET Pogledajte tko je i kojim povodom posjetio Gradsko društvo Crvenog križa Zadar

Učenici volonteri prilikom posjeta upoznati su s radom GDCK Zadar i trenutnim projektima.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

U sklopu projekta “Volimo volontiranje” čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, organiziran je posjet Gradskom društvu Crvenog križa Zadar.

U posjetu Gradskom društvu Zadar sudjelovalo je 30 učenika volontera, tri učitelja voditelja Volonterskih točaka u osnovnim školama, četiri zaposlenice iz GDCK Koprivnica i dvije članice iz udruge ”Rad na dar”.

Posjet Gradskom društvu Crvenog križa Zadar organiziran je kao nagrada za učenike volontere koji su volontirali na Volonterskim točkama u svojim školama za vrijeme trajanja projekta.

Učenici volonteri prilikom posjeta upoznati su s radom GDCK Zadar i trenutnim projektima.

GDCK Zadar ima Selektivno distributivni sektor odjeće i obuće u kojem su učenici volonteri imali priliku vidjeti i upoznati se s načinom dijeljenja odjeće i obuće, tko su korisnici, na koji način ostvaruju pravo na odjeću i obuću i kako se prikupljaju donacije.

Također se prikuplja i dijeli hrana i higijenske potrepštine onima kojima je to najpotrebnije.

Nakon posjeta Crvenom križu Zadar, posjetili su i turističke znamenitosti, a bili su smješteni u Sv. Filipu i Jakovu, pa su tijekom trodnevnog puta imali vremena za druženje i kupanje, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Ne propustite: