TROJE JE UHIĆENIH Policija zaplijenila skoro 109 kilograma marihuane i više od 500 grama kokaina

Ovakva dovršena kriminalistička istraživanja sama govore o radu policije, s obzirom na to da su kompleksna i specifična.

Foto: PUZ

Voditelj službe kriminaliteta droga u Policijskoj upravi zagrebačkoj Goran Lauš predstavio je rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja nad troje osoba koje je rezultirao zapljenom skoro 109 kilograma marihuane i nešto više od 500 grama kokaina.

Kriminalističko istraživanje je započeto na način da je uhićen 38-godišnjak za kojeg se sumnjalo da nabavlja i dalje prodaje drogu. U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom i temeljem naloga pretraženi su stan i garaža u kojima je također pronađena droga, a s obzirom da su u tim istim prostorima pronađene vage, uređaj za vakumiranje, kao i vrećice za pakiranje, potvrđena je sumnja da je cilj bila daljnja preprodaja“ – istaknuo je Lauš.

Ovakva dovršena kriminalistička istraživanja, ističu, važna su i zbog sprječavanja brojnih kaznenih djela koja se vežu uz kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kao što su krađe i razbojništva, činjenja nasilja pod utjecajem droga, a u konačnici i raznih oblika organiziranog kriminaliteta.

Ovakva dovršena kriminalistička istraživanja sama govore o radu policije, s obzirom na to da su kompleksna i specifična.

„Svjesni da je jedna o rizičnih skupina i mlada populacija, Policijska uprava zagrebačka kontinuirano provodi informativno edukativne radionice sa srednjoškolcima s ciljem njihovog osnaživanja u samozaštitnom ponašanju, dok građane pozivamo da svaku sumnju u činjenje kaznenih djela povezanih s drogom, s punim povjerenjem dojave policiji“ – podsjetila je voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti.

Ne propustite: