TU, MEĐU NAMA Zasmetalo joj bratovo hrkanje pa je nazvala policiju. Nesretnik je završio u ‘buksi’

Sestra je od bijesa razbila i pepeljaru...

Foto: everydayhealth.com

Zbog samo jedne rečenice kojom je izvrijeđao vlastitu sestru, Milan J. (51) iz okolice Bjelovara je kažnjen novčanom kaznom od 750 kuna.

Odlučio je tako ovih dana u svojoj nepravomoćnoj presudi bjelovarski Prekršajni sud, nakon što je analizirao njegovu rečenicu koja je glasila: ”Ti si budala retardirana, luda i nitko i ništa”, piše Bjelovar.live.

Sud je utvrdio kako se muškarac na taj način ”nasilnički ponašao prema ženi primjenom psihičkog nasilja”, čime je počinio prekršaj iz Zakona o nasilju u obitelji.

Ovaj obiteljski incident dogodio se 23. prosinca kada je Milan J. stigao kući na božićne blagdane. Njegovog sestri je zasmetalo što je u večernjim satima glasno hrkao na kauču u dnevnom boravku.

Počela je vikati na njega što ga je probudilo. Razbila je i pepeljaru nasred sobe, on ju je izvrijeđao i otišao u drugu sobu.

Najvjerojatnije na poziv uznemirene sestre, pred ulaznim vratima njihove kuće ubrzo se pojavila policija. Muškarac je uhićen, sproveden u policijsku postaju gdje je morao prespavati, a tek ujutro izveden je na saslušanje. Na sudu se ispričao i pokajao zbog svog ponašanja što mu je uvaženo.

S obzirom na to da je uhićen u 20 sati, a pušten tek drugi dan oko 11 sati, što se računa kao dva dana zadržavanja, kazna mu je umanjena za 600 kuna.

Na koncu mora platiti 150 kuna kazne i 419 kuna na ime troška prekršajnog postupka.

Ne propustite: