TUČA OPET POČASTILA ZAGORJE Žrtve su zasad Bedekovčina, Zabok, Sveti Križ Začretje, Pregrada…

Kiše i grmljavine, a ponegdje i olujnog nevremena, bit će i u petak te osobito u subotu, koja će diljem Hrvatske biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela tjedna te vjetrovitija.

Foto: zagorje-international.hr
Foto: zagorje-international.hr

Grmljavinsko nevrijeme popraćeno obilnom kišom, a ponegdje i tučom ponovno je poharalo Zagorje. Čitatelji su nam javili da je tuča padala u Bedekovčini, Zaboku, Svetom Križu Začretju, Maclju, Pregradi, Humu na Sutli, Zlatar Bistrici, a pravi razmjeri štete u Zagorju, ali i ostatku Hrvatske, budući da je nevrijeme osim u Zagorju i Istri,  bilo i u Varaždinskoj županiji te Zagrebu i Karlovcu, bit će poznati sutra.

Kiše i grmljavine, a ponegdje i olujnog nevremena, bit će i u petak te osobito u subotu, koja će diljem Hrvatske biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela tjedna te vjetrovitija. Vjetrovito će biti i u nedjelju, a početkom novoga tjedna mirnije i ponovno toplije, sve češće i vruće. U subotu diljem Hrvatske znatna promjena vremena, ponovno jača u kopnenom području, gdje je velika vjerojatnost obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i nevrijeme s tučom. Poslijepodnevna temperatura u subotu će biti i za desetak stupnjeva niža nego danas, a dodatnom osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Od nedjelje ponovno sunčanije, a početkom novoga tjedna, uz slabljenje vjetra i toplije, sve češće i vruće. (Izvor: Zagorje International)