TUŽNA PRIČA OBITELJI SABOL Vatra im progutala novoizgrađeni dom za koji su podigli kredit na 25 godina

Humanitarna akcija za mladu obitelj Sabol iz Preloga i dalje traje. Do sada je u toj akciji prikupljeno oko 90.000 kuna, kazali su nam u Gradu Prelogu, koji je zgarište počistio o svom trošku.

Supružnici Sabol ispred kuće koju im je progutala vatra // Foto: Međimurske novine

“Dobro je svrha svakog postojanja i svakog kretanja”.

Pod tim je motom organizirana humanitarna akcija za mladu obitelj Sabol iz Preloga, Antonelu, Elvisa i njihovu dvoipol godišnju kćerkicu Neu, kojoj je vatra nedavno progutala novoizgrađeni dom! Riječ je o montažnoj kući u koju je uloženo oko 70.000 eura i za što su podigli kredit na 25 godina.

Do sada je u toj akciji prikupljeno oko 90.000 kuna, kazali su nam u Gradu Prelogu, koji je zgarište počistio o svom trošku.

Foto: Međimurske novine

Pomoć se prikuplja putem žiro-računa, koji je Grad Prelog otvorio posebno za ovu humanitarnu akciju. Sudjelovali su dosad u akciji brojni ljudi dobre volje, a za obitelj Sabol odigrana je i humanitarna rukometna utakmica koju je organizirao Ženski rukometni klub Prelog u kojem je Antonela nekad igrala.

– Hvala svima na podršci i hvala svima na pomoći! Jednostavno ne znamo kaj drugo reći osim da se svima zahvaljujemo! I ne daj Bože nikome takvo što – kazao nam je Elvis Sabol.

Tko god može i želi pomoći, to i dalje može učiniti uplatom na žiro-račun otvoren posebno za pomoć obitelji Sabol: IBAN: HR9723900011500145320.

Trenutačno su stambeno zbrinuti, ali to je privremeno rješenje. Sanjali su svoj dom i nadaju se da će se ova tužna priča u skorije vrijeme završiti.

Uzrok požara na novoizgrađenoj montažnoj kući bio je kvar na električnim instalacijama, ali tko je krivac za njega još se ne zna.

Iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu još se čekaju rezultati i zapisnik.

Obitelj je angažirala odvjetnika i kada stignu nalazi vještačenja, poduzimat će daljnje korake.

Inače, Elvis je zaposlen u mesnoj industriji Vajda, a njegova supruga Antonela u Hilding Andersu u Prelogu.

Elvisa u sportskom svijetu svi jako dobro poznaju i kao vrsnog nogometaša, odnedavno brani boje podravskog četvrtoligaša Tehničara iz Cvetkovca.

ELVIS SABOL Zbog čega je napustio drugoligaša Međimurje i odabrao Tehničar iz Cvetkovca?

Ne propustite: