‘TVORNICA GLAZBE – PRIČE IZ DUBRAVE’ Siniša Škarica stiže u koprivničku knjižnicu predstaviti svoju knjigu

Uz predstavljanje knjige puštat će se glazba s vinilnih ploča iz bogate zbirke Davora Ivančana.

Siniša Škarica // Facebook

U koprivničku Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović u srijedu stiže Siniša Škarica. S početkom u 18 sati, na stručno-znanstvenom odjelu knjižnice održat će se predstavljanje dva dijela njegove knjige “Tvornica glazbe – priče iz Dubrave”.

Za one koji ne znaju o kome se radi, sigurno će dobar podsjetnik biti stih iz pjesme Daleke Obale “Snimke smo pravili, nosili Škarici, praznih se ruku vraćali”. Upravo je Škarica mnogo godina radio kao urednik u Jugotonu i Croatia Recordsu.

Cilj njegovih knjiga je svjedočiti o vremenu stvaranja najbogatije arhive glazbe na ovim prostorima, a do sada su napisana dva dijela te se očekuje treći dio. Prva knjiga govori o rođenju Jugotona, danas Croatia Recordsa, od 1947. godine pa sve do pune zrelosti 1969. godine. Druga knjiga obuhvaća razdoblje od 1970. do 1989. godine, zlatno doba vinila. Ovim knjigama Škarica donosi zanimljive priče iz Jugotona, o albumima, pjesmama i glazbenicima koji su formirali i stvarali jaku glazbenu scenu ne samo Hrvatske, već cijele bivše Jugoslavije.

Bit će to večer knjige i glazbe – dva pojma koji se povezuju u obilježavanju manifestacije Mjesec hrvatske knjige pod tematom “U ritmu čitanja!”.

Glazba kao tema manifestacije odabrana je u godini 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskog, ali i zato što se glazba i pisana riječ isprepliću na razne načine.

Uz predstavljanje knjige puštat će se glazba s vinilnih ploča iz bogate zbirke Davora Ivančana.

Ne propustite: