U Dravi haklanjem ulovio kapitalnog soma pa mu policija pokucala na vrata

Zbog protuzakonitog ribolova soma kapitalca, teškog 65 kilograma i dugog 208 centimetara, virovitičko-podravska policija prekršajno je prijavila 42-godišnjaka, koji je soma u automobilu odvezao svom ocu gdje ga je s ulovom i zatekla policija.

Ilustracija // Foto: Mirko Hanžeković

U rijeci Dravi 42-godišnjak je haklanjem ulovio kapitalnog soma pa mu je policija pokucala na vrata.

Virovitičko-podravska policija u utorak je priopćila kako je osumnjičeni soma ulovio u ponedjeljak oko 14 sati kod tzv. visećeg mosta u blizini Pitomače, tako što je s pomoću dvodijelnog ribolovnog štapa, povlačenjem po dnu rijeke, udicom zakvačio vanjsku stranu tijela soma kojeg je zatim iz vode uvukao u čamac i utovario u svoj automobil.

Zbog protuzakonitog ribolova soma kapitalca, teškog 65 kilograma i dugog 208 centimetara, virovitičko-podravska policija prekršajno je prijavila 42-godišnjaka, koji je soma u automobilu odvezao svom ocu gdje ga je s ulovom i zatekla policija.

Na tijelu ribe su vidljiva oštećenja od udice i kuke. Ulovljenog soma preuzeo je tajnik Zajednice športsko ribolovnih društava Pitomača, a protiv 42-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu, kažu u policiji.

Od Ribočuvarske službe ZŠRK Pitomača doznajemo da je dotični upozoren od strane ribočuvara dan prije, ali je i dalje nastavio s nezakonitim ribolovom zbog koje je zaradio prekršajnu prijavu, a vjerojatno i sankcije udruge u kojoj je član.

Ne propustite: