U eksploziji plina samoubojica umalo sa sobom odveo još četiri osobe

Ozljede je zadobio i 29-godišnji policajac, dvije žene starosti 78 i 85 godina i muškarcac u dobi od 64 godine.

Varaždinska policija izvijestila je javnost da je u jučerašnjoj (ponedjeljak) eksploziji plina u Varaždinskim Toplicama smrtno stradala jedna osoba, ali da identitet još nije poznat. Ipak, sve upućuje na to da je riječ o 53-godišnjaku koji je policiji oko 16.43 sata i dojavio da je pustio plin u svom stanu u Ulici Braće Radić. Kasnijim pregledom stana, naime, pronađeno je mrtvo tijelo muškarca.

Odmah po dojavi na mjesto događaja otišli su policajci, obaviještene su službe za distribuciju plina i struje te vatrogasci. Policija je zatvorila Ulicu Braće Radić i Ludbrešku ulicu te je zbog pojačanog mirisa plina zatvoren ventil na vanjskom dijelu zgrade.

U trenutku zatvaranja ventila, bilo je to oko 17.20 sati, došlo je do eksplozije u lijevom dijelu stambene zgrade. Ozljede je pritom zadobio i 29-godišnji policajac.

“Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice, koji su iz ruševina izvadili dvije žene starosti 78 i 85 godina i jednog muškarca starosti 64 godine. Isti su zadobili ozljede te su po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane”, priopćila je varaždinska policija.

Ulica Braće Radić u Varaždinskim Toplicama zatvorena je za sav promet, a danas, u utorak, policajci su s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić nastavili s očevidom u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela.

Ne propustite: