U JAKOJ KONKURENCIJI Članice HK Ludbreg Sandra Besek i Iva Gerić u sastavu reprezentacije sudjelovale na turniru u Austriji

Trener reprezentacije bio je Senad Mujagić iz Petrinje, podrška trener Zsolt Szatmari iz Nagykanizse, međunarodni sudac Saša Petak.

Foto: HK Ludbreg

Iva Gerić i Sandra Besek, članice Hrvačko kluba (HK) Ludbreg u sastavu Hrvatske reprezentacije nastupile su ovog vikenda na jakom UWW turniru Flatz Open u Austrijskom Wolfurtu.

Sandra je nastupila u konkurenciji kadetkinja, u kategoriji do 53 kilograma. U prvoj borbi protivnica je bila odlična hrvačica iz Njemačke, Richter. Sandra je pružala dobar otpor, ali protivnica je ipak bila bolja. Richter je u konačnici došla do finala te je tako “povukla” Sandru u repesaž, gdje ju je dočekala još jedna odlična protivnica, Finkinja Vettenranta. Obećavajuć, aktivniji početak Sandre, no protivnica uspijeva plasirati akciju za četiri boda, što je bio zaostatak kojeg Sandra nije uspjela dostići do kraja borbe.

Sandra je odradila dvije jake borbe i pokazala dobro hrvanje unatoč porazu.

Iva Gerić bila je jedina hrvatska predstavnica u seniorskoj konkurenciji te pokazala kako može uspješno hrvati i u ovakvom društvu. U prvom je kolu uvjerljivo pobijedila Švicarku Loetcher rezultatom 9:0 i već tom pobjedom osigurala polufinale.

Pobjeda u drugom kolu značila bi lakšu protivnicu u polufinalu, no u izjednačenom meču Iva gubi od iskusne Poljakinje Horbik. U polufinalnoj borbi čekala ju je izvrsna protivnica iz Mađarske Anna Szell, nositeljica brojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Nakon poraza u polufinalu, preostala je borba za broncu, gdje je protivnica druga poljska predstavnica Danisz. Još jedna izjednačena borba, no ovaj put bolje taktički odrađena i pobjeda 2:1, vrijedna brončane medalje.

Trener reprezentacije bio je Senad Mujagić iz Petrinje, podrška trener Zsolt Szatmari iz Nagykanizse, međunarodni sudac Saša Petak.

Izvor: HK Ludbreg

Ne propustite: