U KOPRIVNIČKOM KRAJU Otac sina (16) šakom udario u usta i slomio mu zub

Tereti se i da je od listopada prošle do ožujka ove godine teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je u više navrata grubo vrijeđao svoju suprugu, vukao ju za kosu i udarao ju šakom u glavu te joj prijetio smrću.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podiglo pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv 48-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela tjelesne ozljede, nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a i prijetnje.

Tereti se da je 25. ožujka u okolici Koprivnice udario svog 16-godišnjeg sina šakom u usta i slomio mu zub te da je od listopada prošle do ožujka ove godine teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je u više navrata grubo vrijeđao svoju suprugu, vukao ju za kosu i udarao ju šakom u glavu te joj prijetio smrću.

Državno odvjetništvo je u ožujku odredilo 48-godišnjaku mjere opreza zabrane približavanja supruzi i sinu na udaljenost manju od 80 metara i zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s njima zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a u optužnici je predloženo da se trajanje mjera opreza produlji.

Ne propustite: