Utorak, 6. prosinca 2022.

U Kuzmincu vozio auto s 3 promila, ali to nije jedino loše što je napravio – oduzet mu je automobil

Vozač je uslijed nepropisnog kretanja sletio van kolnika u putni kanal te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja

Preporučujemo

U četvrtak, 17. prosinca, u 16.30 sati, u Kuzmincu 65–godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat Punto pod utjecajem alkohola od 3,02 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta, i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Također, vozač je upravljao vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole i nije sklopio ugovor o obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti, odnosno upravljao je vozilom koje je odjavljeno.

Vozač je uslijed nepropisnog kretanja sletio van kolnika u putni kanal te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

Kako je vozaču od 1. kolovoza 2019. do 17. prosinca 2020. ovo treći prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

– Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja dostavit će se sudu redovnim putem te će sud u propisanom roku odlučiti o privremeno oduzetom vozilu – izvijestila je PU koprivničko-križevačka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti