U OVOME JE TAJNA Evo kako ispeći savršeno ‘jaje na oko’

Osim što ćete imati savršeno pečeno jaje, izbjeći ćete prskanje ulja i zamazan štednjak.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Ako volite “jaja na oko” s tekućim žumanjkom, onda je ovo savršen način za pripremu istoga, piše Gastro.hr.

Osim što je jaje s tekućim žumanjkom vizualno zanimljivije, gušt je pojesti ostatak komadom svježeg kruha. Kako bi bili sigurni da je jaje savršeno pripremljeno, koristite ovaj trik.

Ne biste vjerovali, ali trik je zapravo – u vodi. Najprije zagrijte žlicu ulja na tavi, pažljivo razbijte jaje, a potom u kut tave ulijte malo vode. Zatim poklopite tavu poklopcem i pustite da se peče minutu, dvije. Para će ga zapravo ravnomjerno skuhati, a žumanjak će ostati tekuć.

Osim što ćete imati savršeno pečeno jaje, izbjeći ćete prskanje ulja i zamazan štednjak.

Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i kako biste provjerili je li bjelanjak gotov. Prebacite jaje na tanjur, a da biste provjerili jeste li uspješno ispekli jaje, prstom lagano pritisnite žumanjak – osjetit ćete pod jagodicom je li mekan i jeste li ovu operaciju uspješno izvršili.

Ne propustite: