Srijeda, 8. veljače 2023.

U Selniku ulovljen 41-godišnjak koji je vozio automobil s 1,63 promila, ali to za njega nije bio jedini problem

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 41-godišnjak je priveden u policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje

Preporučujemo

U nedjelju oko 20 sati u Selniku policajci su zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1,63 promila upravljao 41-godišnjak.

Također, on se odbio podvrgnuti ispitivanju, liječničkom pregledu, odnosno vađenju krvi i uzimanju urina radi utvrđivanja prisutnosti u organizmu droga ili lijekova.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 41-godišnjak je priveden u policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Inače, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, i to tri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa kojom prilikom je utvrđen 201 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to 43 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja odbijanja alkotestiranja, prekršaj odbijanja testiranja na droge, 41 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i 82 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,23 promila alkohola u organizmu, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila 112 km/h.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti