Četvrtak, 8. prosinca 2022.

U školskoj kuhinji izbio požar, brojni vatrogasci na intervenciji

Nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 30.000 kuna

Preporučujemo

Policija je izvijestila o požaru u kuhinji područne škole koji se dogodio u ponedjeljak, 31. listopada, oko 16.30 u Šćepanju, naselju u sastavu Općine Breznički Hum.

U trenutku požara u školi se nalazila 35-godišnjakinja koja je obavijestila domara te je isti pogasio požar protupožarnim aparatima.

Također, na mjesto događaja su izašli i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Breznički Hum i Šćepanje te poduzeli daljnje mjere sigurnosti iz svoje nadležnosti.

“Očevidom je utvrđeno da je požar izbio uslijed kvara okretnog prekidača na štednjaku pri čemu je došlo do zagrijavanja grijaćeg tijela štednjaka, taljenja plastike i prehrambenih proizvoda ostavljenih uz štednjak te do zadimljavanja i manjih termičkih destrukcija u prostoriji kuhinje”, stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

U vrijeme požara, na sreću, nikoga nije bilo u kuhinji škole te nije došlo do ugrožavanja života ljudi.

“Brzom te pravovremenom reakcijom prisutnih mještana i naših operativaca požar je brzo stavljen pod nadzor. Sudjelovali smo s 11 naših operativaca, a priključio nam se i DVD Breznički Hum sa šest svojih članova”, istaknuli su iz DVD-a Šćepanje.

Nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 30.000 kuna, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti