U Vidovcu prate EU trendove

U naselju Vidovec postavljena je solarna autobusna nadstrešnica, dok su ispred Područne škole u Nedeljancu i NK Tužno postavljene solarne „EASYTAB“ klupe.

U sklopu projekta Općina Vidovec prijatelj djece u naselju Vidovec postavljena je solarna autobusna nadstrešnica, dok su ispred Područne škole u Nedeljancu i NK Tužno postavljene solarne „EASYTAB“ klupe. To je dokaz kako se trendovi Europske unije prate i u manjim sredinama, a najbolji primjer istih jest i Općina Vidovec.

Općina Vidovec okrenula se održivom razvoju te korištenju održivih zelenih tehnologija. Također, čelni ljudi Općine Vidovec drže korak s europskim trendovima vezanim uz zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a to potvrđuju i novi projekti kojima se kontinuirano unapređuje kvaliteta života njihovih mještana.

Inače, ukupna vrijednost ove dugotrajno isplative investicije iznosi oko 110.000 kuna, a ovaj projekt pokrenut je i zamjenom postojećih rasvjetnih tijela, ekološki čistom te učinkovitijom LED rasvjetom i u naseljima Domitrovec i Budislavec.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić u svom je radu u Bruxellesu poseban naglasak stavio upravo na područje zaštite okoliša, klimatskih promjena i energije, stoga nije ni čudno što u projektima Općine planira i primjenjuje pametnu tehnologiju te solarna i energetski učinkovita rješenja.

Ne propustite: