Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

U Zagrebu poginuo radnik, pao je s krova

Za mene s 18, 19 godina nije bilo opasno ni kada sam skakao sa sedam, osam metara. Kao mačak bih se dočekao. Sada da skočim s tri metra slomio bih obje noge. Ne karikiram, nego iluzorno opisujem situaciju, rekao je gradonačelnik Bandić

Preporučujemo

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj konferenciji za medije izvijestio je javnost kako je u 10 sati u Trnju poginuo 59-godišnji radnik te je izrazio sućut obitelji.

“Radnik jednog poduzeća pao je s krova i smrtno stradao. Rekli bismo relativno mlad ili u najboljim godinama. Kao i onaj drugi poginuli koji je bio par godina mlađi, branitelj iz Sesveta. Kod te obitelji sam bio. Sudbina je to ljudska, da vam ne prepričavam; od ukopa do stana koji treba dodijeliti toj obitelji jer su na ulici. Stupit ćemo u kontakt i s ovom obitelji, svi smo potreseni”, rekao je Bandić, piše Telegram.hr.

Pozvao je na oprez pri penjanju na zgrade na visinu višu od dva metra jer je to opasno.

“Za mene s 18, 19 godina nije bilo opasno ni kada sam skakao sa sedam, osam metara. Kao mačak bih se dočekao. Sada da skočim s tri metra slomio bih obje noge. Ne karikiram, nego iluzorno opisujem situaciju”, rekao je gradonačelnik.

Naglasio je i kako tvrtke koje šalju radnike na krovove moraju paziti na njihovu sigurnost.

“Nepojmljivo mi je da netko može ići na visinu od 10 ili 12 metara, a da nije propisno vezan. Istraga će utvrditi što se dogodilo. Očito je netko napravio neki propust, no ne bih želio prejudicirati istragu”, rekao je Bandić.

- Advertisement -

Najnovije objave