UČE PROGRAMIRATI Đurđevački školarci dobili 20 BBC micro:bit kompleta

Komplete uz koje će učenicima omogućiti stjecanje korisnih znanja iz područja koje je već danas jako važno i bit će sve važnije, škola je dobila zbog uključenosti u Croatian Makers ligu u kojoj sudjeluju učenici polaznici izvannastavne aktivnosti robotike pod vodstvom učitelja Milana Kosa.

Foto: djurdjevac.hr

Pod mentorstvom učiteljice Davorke Hrženjak, učenici šestih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana napravili su prve korake u području programiranja i robotike. Đurđevačka je škola, naime, od Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) dobila 20 BBC micro:bit kompleta u vrijednosti od 2.300,00 kn.

Komplete uz koje će učenicima omogućiti stjecanje korisnih znanja iz područja koje je već danas jako važno i bit će sve važnije, škola je dobila zbog uključenosti u Croatian Makers ligu u kojoj  sudjeluju učenici polaznici izvannastavne aktivnosti  robotike pod vodstvom učitelja Milana Kosa.

Cilj projekta Croatian Markesa je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju djece osnovnoškolskog uzrasta. BBC micro:bit je uzbudljiva, nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri. Omogućuje korištenje na razne načine u velikom broju predmeta: kemija, biologija, matematika, informatika, glazbeni i likovni odgoj te u izvannastavnim aktivnostima.

Ne propustite: