UČITELJI NAJAVILI VELIKI PROSVJED U ZAGREBU ‘Nek’ se čuje naš glas’

Među brojni prosvjednicima koji se u ponedjeljak očekuju u Zagrebu, bit će i dosta koprivničkih prosvjetara, koji su se poput onih u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski, već 'oboružali' transparentima.

Učitelji u Osnovnoj školi Antun Nemčić gostovinski iz Koprivnice spremni su za prosvjed // Foto: Facebook

Školski sindikati najavili su veliki prosvjed za ponedjeljak u 12.05 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Okupljanje je predviđeno u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, odakle se u prosvjednoj povorci u 11 sati kreće na glavni zagrebački trg.

Sindikati očekuju ogroman odaziv, najavili su da u Zagreb stiže 150 autobusa, ako ne i više.

“Idemo ljudi zajedno! Od sve ljepote koja ima Hrvatska, ima još nešto ljepše, a to su ljudi! Ne čine ovu Hrvatsku političari nego ljudi, ta poruka mora ići s Trga bana Jelačića”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Komentirao je i poziv premijera Andreja Plenkovića na dijalog.

“To je poziv kao i onaj u prethodnih 29 dana. Očekujemo poziv premijera na sastanak, ali jedino se u ponedjeljak možemo na njega odazvati, nakon što završi prosvjed”, istaknuo je Mihalinec.

Među brojni prosvjednicima koji se u ponedjeljak očekuju u Zagrebu, bit će i dosta koprivničkih prosvjetara, koji su se poput onih u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski, već ‘oboružali’ transparentima.

Ne propustite: