Srijeda, 6. srpnja 2022.

Uhićen mladić koji je ostavio rovokopač na pruzi

U događaju srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vlaku i rovokopaču nastala materijalna šteta. Ujedno, u događaju je oštećen i dio kabelske mreže uz prugu

Preporučujemo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 27-godišnjak s područja Čakovca tereti se da je počinio tri kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, sumnja se da je tijekom noći s 12. na 13. ožujka u Čakovcu, u Mihovljanskoj ulici, na dvorištu bivšeg sportsko-rekreacijskog centra u rekonstrukciji stavio u pogon radni stroj, rovokopač, te se njime odvezao u smjeru željezničke pruge. Nakon toga, osumnjičeni je radni stroj zaustavio na željezničkoj pruzi, točnije na željezničkom mostu preko kanala Trnave, i pješice se udaljio u nepoznatom smjeru.

U petak, 13. ožujka, u 5.30 sati na dionici željezničke pruge Čakovec – Mursko Središće u visini naselja Mihovljan putnički vlak naletio je na taj ostavljeni rovokopač.

U događaju srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vlaku i rovokopaču nastala materijalna šteta. Ujedno, u događaju je oštećen i dio kabelske mreže uz prugu.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem 27-godišnjaka se tereti i da je krajem siječnja i sredinom veljače u Čakovcu na gradilištu sjeverne zaobilaznice grada i u Mihovljanu u skladišnom prostoru privatnog poduzeća stavio u pogon dva radna stroja te se njima odvezao izvan gradilišta, odnosno ograđenog skladišnog prostora.

Nakon kraće vožnje, jedan radni stroj ostavio je u obližnjem šumarku kod čakovečke bolnice, dok je drugi ostavio nedaleko skladišnog prostora, pošto su ga u vožnji zamijetili građani.

Protiv 27-godišnjaka dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.

- Advertisement -

Najnovije objave